=)
Door: Michelle Wijnen
30 April 2011 | Aruba, Noord
Vrijdag 1 april
Dit was echt een dag dat alles mis ging, alles wat fout kon gaan ging fout. Om 15.00 uur moest ik beginnen met werken. Cornelie en Maartje hadden ’s ochtends nog een 1 april grap met onze auto uitgehaald: ze hadden een klodder mayo op de vooruit gegooid en de ruitenwissers ermee ingesmeerd. Haha dus bas had die ruitenwissers aangezet en toen zat onze hele auto onder de mayonaise :p. Maargoed, ik wilde ’s ochtends een broodje smeren met pindakaas, helaas liet ik de pot vallen dus werd het chocopasta. Toen heb ik de scherven en pindakaas opgeruimd en ging ik zwemmen. Toen ik terugkwam wilde ik me insmeren met aftersun alleen zat de dop er een beetje los op dus lag alle aftersun over de bank ipv op mijn beentjes. Op dat moment kwam ik er ook achter dat mijn hele hand open lag, waarschijnlijk van de scherven van de pindakaaspot. Op mijn werk ging het al niet veel beter, zeg maar gerust slechter. Ik heb deze dag voor de eerste keer meegemaakt dat mensen echt niet tevreden waren. Ik vroeg bij een tafeltje Nederlanders of alles naar wens was en hun antwoord was Nee. Ik dacht serieus echt eerst dat ze een 1 april grap maakten. Totdat ze dus vertelde dat de vis koud was ofzo. Ik gooide verder nog een biertje om. Mensen wilden hun eten meenemen (dat doen amerikanen heel veel, alles wat ze niet op kunnen pakken we voor ze in en eten ze de volgende ochtend als ontbijt ofzo) maar dat gooide ik zo automatisch in 1 x HOPPA de prullenbak in natuurlijk. Toen ging ik naar beneden en ik wilde mensen hun maaltijd brengen maar liet het hele bord gewoon vallen. Echt verschrikkelijk allemaal. Daarna kwam Stephan mij nog vertellen dat ik de lampen van mn auto had laten branden (ja ik ben niet gewend dak die dingen uit moet zetten) dus ik de auto in, nog even een rondje gereden, hij deed het zowaar nog wel. Er gingen nog wel meer dingen mis maar het is gewoon te veel om op te noemen en ik weet helaas/gelukkig ook niet alles meer.
Dinsdag 5 april
’s Ochtends heeel vroeg op gestaan, al om kwart over 8 ofzo (ja dat is tegenwoordig vroeg jongens) omdat ik om 9 uur bij Stephan in de auto moest zitten op naar Que Pasa. Niet om te werken, maar omdat we hier hadden afgesproken met (bijna) al onze collega’s om te gaan paintballen!! Om half tien reden we bij Que Pasa weg, en toen we aankwamen dachten we dat we Leon waren vergeten. Gelukkig bleek later dat hij bij Laura en Bas in de auto zat, dus daar hadden we allemaal dan maar weer mooi geluk mee gehad. Toen we uitleg hadden gehad en balletjes etc hadden gekocht kon het spel beginnen. Secco en Dennis hadden dikke mitrailleurs bij zich, want die spelen het wel vaker (gewoon niet meer leuk dus :p). Het eerste spel was ik al best snel af. Toen schoot Dennis op mij. Dus ik: ‘Au’. Toen schoot hij nog duizend keer op me ‘AU AU AU AU AU’. Wist ik veel dat je ‘Hit’ moest roepen. Kwam de scheidsrechter naar mij toe: Ja je mag gewoon doorgaan, want je zit bij de eerste 3. Nou jippie… Dit spel hadden we verloren. Het tweede spel ging beter, toen schoot ik Bas (vriendje van Laura, werkt bij Yemanja) neer. Dit spel wonnen wij. Het derde spel speelden we op twee veldjes en met twee vlaggen. Susan en ik gingen al gelijk naar het andere veldje, alleen onze vlag hing daar niet. Uiteindelijk moest de scheids dus die vlag ergens weg halen en heb ik toen 1 vlag veroverd. Jeeeej.. Maar dit spel wel verloren jammer genoeg.
Woensdag 6 april
s’ Ochtends alweer vroeg op (tjongejonge wat heb ik het toch zwaar) op mijn vrije dag. Want we wilden met zoown bandding achter zoown speedboot aan. We hadden met Tommy afgesproken bij Perle d’Or, waar hij verblijft, omdat hij anders niet geloofde dat we dit keer wel zouden komen. We hadden namelijk al een paar dagen geleden afgesproken dat we dit zouden doen maar telkens stelden we het weer uit. Zn vriend Paul ging ook mee, dus wij naar Moomba beach. Toen gingen we daar met die mannetjes overleggen op wat voor ding we dan precies wilde en hoelang enzo. 20 minuten leek ons wel genoeg en de jongens zouden als eerst gaan. Na 10 minuten waren ze er al 20 keer afgevlogen en helemaal uitgeput. Die man die de boot bestuurde zei toen ook tegen ons dat het beter was als wij op een andere band gingen, en dat advies hebben we toen ook maar opgevolgd. Wij vlogen er niet van af maar het was nog steeds echt supergaaf. Dat ding ging echt ongelofelijk hard en soms stuiterde hij echt zo over die golven. Het was echt vet tof.
Om 2 uur moest Ronald werken en om 3 uur Maartje en Cornelie. Ik wilde eigenlijk nog naar het strand. Jochum, collega, ook wel Johan genoemd, was ook vrij alleen ik moest dan om 4 uur weer Bas wegbrengen dus daarom had ik om kwart voor 5 met Jochum afgesproken bij Moomba. Nou het was toen al best wel iets afgekoeld dus daar hebben we maar tot 6 uur gelegen ofzo. Toen gingen we nog even naar zo’n kroegje iets drinken. Leonie zat daar tegenover op n terrasje wat te eten. Wij besloten dat we ook maar wat moesten gaan eten dus zijn we bij Bingo’s gaan zitten. Wat overigens bijzonder veel op Que Pasa lijkt qua specials, maar dat is wel gebruikelijk hier op Aruba. Toen wisten we niet meer wat we moesten doen dus zijn we maar een beetje rond gaan rijden en ik begon eindelijk een beetje richtingsgevoel hier te krijgen. Het was hier eerst echt een ramp, ik wist echt niet waar wat zat en in Oranjestad is alles eenrichtingsverkeer, dus als je ergens een verkeerde weg inslaat kom je ook gewoon niet meer terug. Ik zag nog ergens een bord staan met Lekker. Daar moest ik even kijken want mijn collega’s hadden het er al een paar keer over gehad dat ze daar heen gingen na het stappen. Wij dus daar naar binnen, leek niet heel erg veel aan maar kwam misschien ook doordat wij de enige mensen waren die er zaten. Toen nog even Johan zn huisje bewonderd, dat zat in Oranjestad dus kon ik daarna gelijk door Ronald en Bas van werk halen.
Dinsdag 12 april
Alweer vrij, ik ben een dikke parttimer! (zo wordt je op mijn werk al genoemd als je een half uurtje eerder klaar bent dan de rest) Eerst naar het strand, de rest was niet vrij dus we waren voor 2 uur weer terug bij Blue Village. Daar kwam ik Stephan tegen die ook ‘alleen’ vrij was. En we besloten dat we wel even wat leuks gingen doen. Stef wilde altijd nog een keer de hooiberg beklimmen (het hoogste punt van Aruba zeg maar) dus een uurtje later zaten we in de auto, geen idee hoe we er moesten komen maar hij steekt overal bovenuit dus uiteindelijk zijn we er toch beland. Het was er wel echt een geweldige dag voor, niet dus, want er stond nauwelijks wind en het was toen, om 4 uur ofzo, nog best wel heel erg warm. Na 561 treden te hebben beklommen kwamen we dus heerlijk bezweet boven om daar een lelijk graffiti gebouwtje aan te treffen. We konden eigenlijk niet echt van het uitzicht genieten dus dat was wel heel erg jammer. Gelukkig ben ik briljant en stelde ik voor om op het dak van dat gebouwtje te gaan zitten. Stephan ging het eerst proberen want het waren golfplaten en was niet erg stevig maar daarna ben ik ook naar boven geklauterd. Het was toen alweer 7 uur ofzo dus toen besloten we dat we maar even ergens moesten gaan eten. Stephan had Suus nog beloofd dat hij een keer bij Marandi zou gaan eten dus gingen we naar huis, douchen en op naar Marandi waar we een keertje om half 9 kwamen aanzetten. Super mooie locatie, aan het water, echt schitterend uitzicht, jammer dat het al zo donker was. En ook lekker gegeten, vooral het dessert was geweldig.
Vrijdag 15 april
Het was de hele week al rustig geweest bij Que Pasa maar vandaag was het eindelijk weer een beetje druk. Ik was boven aan het werk en ik moest even snel naar beneden om kleurtjes te halen voor zo’n stom kind, ik bedoel Leuk kind. Daar zaten 4 mensen van Blue Village want 1 daarvan, Jordi, was jarig. Dus daar nog even mee gepraat en ze zeiden dat ik nog maar even langs moest komen als ik vrij was.
Toen ik naar huis reed zag ik Maart en Corny ook al bij hun zitten en het was wel even heel gezellig enzo. Daarna zouden we uit gaan en ik zou de bob zij, want moest Ronald en bas toch nog van hun werk halen. Maartje had ook mijn miniwaterpistooltjes ontdekt en die wilde ze meenemen naar Highrise. Daar hebbe we dus iedereen lopen natspuiten en we werden echt supermelig. Ik had dus helemaal niet gedronken maar heb echt vet veel lol gehad. Toen iemand er boos om werd zijn we er maar mee opgehouden en gingen we naar Senior Frogs. Daar was iedereen van Blue Village en daar had iedereen lol met ons pistooltje. Het was echt een gezellige avond en ’s nachts nog met een paar mensen in het zwembad van Blue Village gezwommen. De volgende dag alleen extreem moe omdat ik laat op bed lag en niet gedronken had.
Zaterdag 16 april
Naar Nikki beach geweest. We gingen al vroeg want ik moest om 6 uur (kwart over 5) werken. Ik was deze dag dus echt heel erg moe en besloot maar nooit meer te gaan bobben ;) Nikki beach is een mooi strand (zie foto’s!! http://www.mijnalbum.nl/Album=X8MBXWEE, voor de mensen die het nog niet wisten. dit is een album waar cornelie maartje ronald en ik al onze leuke foto’s opzetten, dus niet alleen mijn foto’s) waar we van die bedjes met matrasjes konden huren, dat deden we dus maar. Toen we in het water waren kwamen we erachter dat we midden in de cirkel stonden waar basisschool kindjes leerden zwemmen, we vonden al dat er zo veel kindertjes waren.. Daarna besloten we maar naar zo’n eilandje wat verderop te zwemmen, achteraf toch niet echt een geweldig idee, toch nog best behoorlijk ver en niks geen flamingo’s te zien. Nog geluncht op nikki beach en in het zwembad/poolbar gelegen. En daarna weer chillen op het strand, Ronnie en Maart uiteraard in de schaduw met hun boekje en Corny en ik in de zee.
Dinsdag 19 april
Meestal doe ik alleen op de vrije dagen wat en lig ik als ik moet werken daarvoor alleen nog even bij het zwembad of aan het strand (jah ik weet het, zwaar leven hier op Aruba). Ik zet het er vanaf nu dus niet meer bij dat ik vrij ben want dan lijkt het net alsof ik alleen maar vrij ben, en ik werk nog steeds 5 dagen in de week, wat ook nog steeds goed bevalt, maar ik werk dus wel gewoon, af en toe.. Hoe dan ook; Vandaag was het weer zo ver en zijn we s’ ochtends gaan winkelen. Ik wilde eigenlijk nieuwe schoenen etc hebben en hemdjes en voor dat laatste ook geslaagd. Toen besloten we er maar niet meer op uit te gaan en zijn we lekker de rest van de dag bij het zwembad gaan liggen. We moesten nog wel even naar de Superfood om kaasfonduespul te kopen want dat gingen we die avond eten. Lekker op het balkonnetje bij mij voor zijn we gaan zitten. Kookplaatje in het verlengsnoer gestopt zodat die ook op tafel kon en ja het heeft gesmaakt. Na het eten waren we echt helemaal dood (figuurlijk he, anders kon ik dit niet typen) en lagen we een beetje futloos op de bank. Toen kwamen een paar blue village genoten langs die vroegen of we mee gingen naar het waterpark. Dat dus maar gedaan om nog een leuk eind aan de dag te breien, en dat werd het. Dat park is al jaren gesloten en alles is daar gesloopt (niet door ons) enzo. We hebben daar s’ avonds gewoon een beetje rondgekeken, was niet heel bijzonder maar wel even grappig. We zagen geen hand voor ogen omdat het al zo donker was. Dus elke keer als we iets tegen kwamen dan maakten we er een foto van om te zien hoe het eruit zag.
Dinsdag 5 april
Woensdag 6 april